Letní grilování: Jak připravit hovězí maso

Pokračujeme v našem grilovacím speciálu. Když už víte jak maso naložit, podíváme se na několik druhů mas. Dnes maso hovězí.

Nejprve si objasníme, jak se různým druhům masa říká.

Pravý biftek – ze střední části pravé svíčkové
Club steak – z nízkého roštěnce včetně svíčkové
T-bone steak – plátek masa je rozdělený kostí na dvě poloviny, jedna část je ze svíčkové a druhá z roštěné
Rumpsteak – z kýty
Round steak – z květové špičky

A jak dlouho bifteky připravovat?

Rare – krvavý, málo propečený, 3 cm vysoký biftek smažíme z každé strany asi 1 minutu
Medium – středně propečený, potřebuje z každé strany 3-4 minuty
Well done – velmi propečený, rychle po 3 minutách z každé strany, pak příkon tepla zmírníme a dopečeme 5 – 10 minut do zhnědnutí.

Grilované roštěnky

4 roštěnky, sladkou hořčicovou marinádu (viz minulý díl o grilování)
Naklepané roštěnky naložíme přes noc do marinády (čím déle, tím lépe). Proleželé roštěnky běžným způsobem ugrilujeme.

T-bone steak

4 steaky, olivový olej, rozmarýn, sůl a citronová šťáva
Steaky potřeme olivovým olejem a posypeme jehličkami rozmarýnu, zabalíme do mikrotenové fólie a necháme do druhého dne odležet. Až po ugrilování maso osolíme a pokapeme citronovou šťávou.

Biftečky s banánem

8 plátků ze svíčkové, 2 banány, strouhaný kokos, sůl, pepř, olej, máslo
Lehce naklepané plátky ze svíčkové osolíme, opepříme a opečeme. Oloupané banány rozkrojíme na 8 dílků, každý položíme na horký biftek a posypeme strouhaným kokosem, pokapeme rozpuštěným máslem a ještě prohřejeme pod grilem- ihned podáváme.

Bifteky s nivou

4 plátky hovězí svíčkové, 150 g nivy, kousek másla, petrželka, sůl, pepř, kokosový olej a sádlo
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme olejem a necháme alespoň hodinu odležet. Pak je opečeme z každé strany asi 4 minuty, mezitím utřeme nivu s máslem a nasekanou petrželkou a rozdělíme na horké bifteky, podáváme.

Zjistěte také, jak dobře ugrilovat vepříka

TOP

Nejlepší erotické filmy a seriály

Přítelkyni se nelíbí klasické porno? Raději se chce podívat...

Tipy pro vousy – Co dělat pro jejich růst?

Říká se muž bez vousů je jako chleba bez...

Top 10 Odstřelovací pušky

Odsřelovači jsou a vždy byli elitou každé armády. Jejich...

Top 10 Válečné filmy, které stojí za zhlédnutí

Existuje spousta filmů s válečnou tématikou. Některé stojí za...

Vybíráme styly vousů

Také jste názoru, že pořádný chlap by neměl být...

Jak chutná pravá italská pizza

Představte si tenké, křupavé těsto, které se lehce ohýbá...

Jak škůdci ohrožují restaurace a kavárny: Prevence a rychlá řešení

Restaurace a kavárny patří mezi nejrizikovější provozy, co se...

Jak připravit tisk vlastní knihy? Průvodce správnou přípravou tiskových dat 

Tisk knihy stojí na precizní přípravě dat podle jasně...

Prevence zubního kazu: 3 tipy pro zdravé zuby

Každý z nás by chtěl mít zdravé a krásné zuby....

Malá půjčka ihned nabízí bleskovou pomocnou ruku

Finanční injekce, která dorazí ještě dnes? Ano, to je...

Jak si užít dovolenou v exotických destinacích bez starostí

Cestování do exotických destinací je snem mnoha lidí. Od...

Kouzlo domácího vaření: Jak si užít přípravu jídla každý den

Domácí vaření není jen o přípravě jídla, ale také...
spot_img

Related Articles