Pokud už nemůžete kuřecí ani vidět, protože vám skoro narostla křídla, vyměňte ho za vepřové. Máme několik tipů, jak ugrilovat vepříka.
Jogurtové kotlety
4 vepřové kotlety, 2 kelímky hustého bílého jogurtu, 2 vejce, 4 stroužky česneku, grilovací koření, pepř, sůl, olej
Jogurt promícháme s vejci, prolisovaným česnekem a kořením, je- li třeba, osolíme. Maso naklepeme, osolíme a naložíme přes noc do jogurtové marinády. Druhý den grilujeme.
Pivní raraši
4 vepřové řízky, sůl, pepř, olej, 1 dl piva, 2 vejce, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sójové omáčky
Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme přes noc do marinády, kterou vytvoříme smícháním zbylých ingrediencí.
Smažené kotlety s pikantní kůrčičkou
4 vepřové kotlety bez kosti, sůl, pepř, med, sójová omáčka, olej na smažení
Naklepané kotlety osolíme, opepříme, vložíme na gril. Asi po 4 minutách je vyndáme a potřeme medem se sójovou omáčkou a dogrilujeme.
Pikantní hamburger
400g mletého masa, malá cibule, žloutek, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce worcesterské omáčky, lžička hořčice, vegeta, pepř, sůl. 4 hamburgerové housky, kečup, ledový salát
Mleté maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, žloutkem, strouhankou, omáčkou, hořčicí a kořením, dle chutí osolíme. Vytvoříme 4 placičky, které ugrilujeme.
Housky překrojíme, promažeme kečupem, proložíme masovou placičkou, listem salátu a libovolnou zeleninou- cibule, rajče, paprika, okurka.
Máte vlastní oblíbený recept?