Jak na přípravu sushi a další gurmánské zážitky

Share

V České republice je jenom několik opravdu kvalitních sushi restaurací. Pokrmy připravované zkušenými japonskými kuchaři jsou sice vynikající, ale celkem drahé. Co takhle si sushi připravit doma?

Stejně jako v Itálii, kde pizza byla jídlo chudých, i v asijských krajích někdy lidé neměli příliš co do žaludku. Rýže, mořská řasa a nějaká ta syrová ryba se však vždycky našla a vznikl tak pokrm dnes těch vyšších vrstev – sushi.

Tip: Na webu zapakatel.cz najdete zajímavé slevy na jídlo.

Vývoj však směřoval kupředu a vznikla spousta druhů sushi. Základem však vždy je rýže nišiki a mořská řasa nori.

Maki sushi

Nejzákladnější forma sushi, kterou zná většina z nás. Má tvar rolky nakrájené asi na 2,5 cm, obalené v řase a vyplněné rýží, rybou, zeleninou nebo kaviárem. Vše se pak namáčí do sojové omáčky a křenu wasabi.

Temaki sushi

Temaki sushi je způsob podávání, kdy je řasa smotaná do tvaru kornoutu a vyplněná podobnými ingrediencemi jako Maki sushi. Tato metoda je ale už pracnější a vyžaduje určitou zručnost.

Chirashi sushi

Jedná se o sushi připravované v podobě „salátu“, kdy se rýže a ingredience podávají v malých mističkách.

Pokud budete mít zájem o podrobnější výklad tématu sushi, doporučujeme absolvovat kurz přípravy sushi.

Ne všem však sushi přijde hned k srdci, člověk se musí k takovému jídlu tzv. „projíst“. Vyzkoušejte i jiné slevy v Praze, například na steaky nebo nějaký ten zákusek.

Read more

Local News