Extrémně nechutné věci, které máte běžně v jídle!

Přejeme dobrou chuť, pokud zrovna něco pojídáte. Neplivejte si to kdyžtak na monitor…

Vyzina: látka z měchýřů

Odkud je: Jde o látku, která se získává ze sušených měchýřů jeseterových ryb.

Kde se používá: Funguje jako čiřidlo při výrobě kvasných nápojů.

Víte, proč máte po pivu neustále plný měchýř? Protože měchýře pijete!

Syřidlo: Nachází se v žaludku telete

Odkud je: Ze žaludků malých telátek.

Kde se používá: Třeba při výrobě sýrů.

Víte, že i když jíte v rámci vegetariánství jenom sýry, i tak se podílíte na zabíjení telat?

Karmín: barvivo z vysušených těl hmyzu

Odkud je: Červené barvivo se získává z těl několika druhů hmyzu, které se povaří a vysuší a pak putuje do oblíbených pochoutek dětí i dospělých.

Kde se používá: Rozmixované brouky najdete třeba v jahodovém pribináčkovi, lentilkách i kuřecích párcích.

V podstatě vše, co je červené obsahuje barvivo z hmyzu.

nechutnosti-1

Cystein: látka z lidských vlasů

Odkud je: Dost je jí v kachním peří a také v lidských vlasech.

Kde se používá: Cyrstein se jako přírodní aminokyseliny dává třeba do pečiva.

Ano, v tom chlebu máte kousky lidských vlasů. 

Xanthan: sajrajt z hnijící zeleniny

Odkud je: Xanthanová guma je bakterie, která se suší, rozemele a pak dál používá v potravinách. V podstatě je to ale látka, která se stará o to, aby vám v lednici po dlouhé době všechna zelenina shnila.

Kde se používá: Najdete jí v jogurtech, salátových dresincích a sýrech.

Mňamka!

Želatina: starý dobrý prasečí tuk a kosti

Odkud je: Vzniká vyvařením samých dobrot – prasečí šlachy, kůže, kosti a další jateční odpad.

Kde se používá: V dortech, zákuscích a jiných sladkostech.

nechutnosti-2

Fosforečnan vápenatý: stará dobrá spálená zvířata

Odkud je a kde se používá: Víte, jak vzniká cukr? Aby se řádně profiltroval, používá se fosforečnan vápenatý. Víte, jak vzniká fosforečnan vápenatý? Tím, že spálíte nějaká zvířata a vezmete z jejich spálených kostí ten prach.

Cukříčék!

Šelak: fekálie, co jsou v bonbónech

Odkud je: Získává se z výkalů červce lakového.

Kde se používá: Jde o tu svítivou tvrdší vrstvu na bonbónech, lentilkách apod.

Kastoreum: výměšky z análu bobra

Odkud je: Jde o výměšek análních pachových žláz, kterými si bobři značkují své teritorium.

Kde se používá: Jelikož tenhle výměšek velmi vzdáleně připomíná vanilku, dává se například do vanilkové zmrzliny nebo sladkostí s příchutí vanilky.

Dáte si příště zase vanilkovou?

nechutnosti-3

TOP

Nejlepší erotické filmy a seriály

Přítelkyni se nelíbí klasické porno? Raději se chce podívat...

Tipy pro vousy – Co dělat pro jejich růst?

Říká se muž bez vousů je jako chleba bez...

Top 10 Odstřelovací pušky

Odsřelovači jsou a vždy byli elitou každé armády. Jejich...

Top 10 Válečné filmy, které stojí za zhlédnutí

Existuje spousta filmů s válečnou tématikou. Některé stojí za...

Vybíráme styly vousů

Také jste názoru, že pořádný chlap by neměl být...

Jízda bez dálniční známky vás může vyjít na nemalé peníze. Kolik činí pokuty?

Plánujete pouze krátkou jednorázovou cestu po českých dálnicích a...

Klimatizační jednotky pro rodinné domy

Toužíte po příjemné teplotě ve svém domově i ve...

Protective PPF Shield Against Gravel for Your Automobile

Modern road travel can subject an automobile’s exterior to...

Proč si vybrat právě Credit půjčku?

Mnoho lidí se může dostat do situace, kdy nečekané...

Bioklimatická pergola hravě strčí klasickou pergolu do kapsy. Proč?

Pergola je nedílnou součástí každé perfektně vybavené zahrady. V...

Box jako součást fitness: Jak ho zařadit do tréninku?

Box už dávno není jen sportem profesionálních bojovníků. Stále...

Jak správně udržovat běžecký pás, aby vám vydržel co nejdéle?

Běžecký pás je skvělou investicí do zdraví a kondice,...
spot_img

Related Articles