Extrémně nechutné věci, které máte běžně v jídle!

Share

Přejeme dobrou chuť, pokud zrovna něco pojídáte. Neplivejte si to kdyžtak na monitor…

Vyzina: látka z měchýřů

Odkud je: Jde o látku, která se získává ze sušených měchýřů jeseterových ryb.

Kde se používá: Funguje jako čiřidlo při výrobě kvasných nápojů.

Víte, proč máte po pivu neustále plný měchýř? Protože měchýře pijete!

Syřidlo: Nachází se v žaludku telete

Odkud je: Ze žaludků malých telátek.

Kde se používá: Třeba při výrobě sýrů.

Víte, že i když jíte v rámci vegetariánství jenom sýry, i tak se podílíte na zabíjení telat?

Karmín: barvivo z vysušených těl hmyzu

Odkud je: Červené barvivo se získává z těl několika druhů hmyzu, které se povaří a vysuší a pak putuje do oblíbených pochoutek dětí i dospělých.

Kde se používá: Rozmixované brouky najdete třeba v jahodovém pribináčkovi, lentilkách i kuřecích párcích.

V podstatě vše, co je červené obsahuje barvivo z hmyzu.

nechutnosti-1

Cystein: látka z lidských vlasů

Odkud je: Dost je jí v kachním peří a také v lidských vlasech.

Kde se používá: Cyrstein se jako přírodní aminokyseliny dává třeba do pečiva.

Ano, v tom chlebu máte kousky lidských vlasů. 

Xanthan: sajrajt z hnijící zeleniny

Odkud je: Xanthanová guma je bakterie, která se suší, rozemele a pak dál používá v potravinách. V podstatě je to ale látka, která se stará o to, aby vám v lednici po dlouhé době všechna zelenina shnila.

Kde se používá: Najdete jí v jogurtech, salátových dresincích a sýrech.

Mňamka!

Želatina: starý dobrý prasečí tuk a kosti

Odkud je: Vzniká vyvařením samých dobrot – prasečí šlachy, kůže, kosti a další jateční odpad.

Kde se používá: V dortech, zákuscích a jiných sladkostech.

nechutnosti-2

Fosforečnan vápenatý: stará dobrá spálená zvířata

Odkud je a kde se používá: Víte, jak vzniká cukr? Aby se řádně profiltroval, používá se fosforečnan vápenatý. Víte, jak vzniká fosforečnan vápenatý? Tím, že spálíte nějaká zvířata a vezmete z jejich spálených kostí ten prach.

Cukříčék!

Šelak: fekálie, co jsou v bonbónech

Odkud je: Získává se z výkalů červce lakového.

Kde se používá: Jde o tu svítivou tvrdší vrstvu na bonbónech, lentilkách apod.

Kastoreum: výměšky z análu bobra

Odkud je: Jde o výměšek análních pachových žláz, kterými si bobři značkují své teritorium.

Kde se používá: Jelikož tenhle výměšek velmi vzdáleně připomíná vanilku, dává se například do vanilkové zmrzliny nebo sladkostí s příchutí vanilky.

Dáte si příště zase vanilkovou?

nechutnosti-3

Read more

Local News