Extrémně nechutné věci, které máte běžně v jídle!

Přejeme dobrou chuť, pokud zrovna něco pojídáte. Neplivejte si to kdyžtak na monitor…

Vyzina: látka z měchýřů

Odkud je: Jde o látku, která se získává ze sušených měchýřů jeseterových ryb.

Kde se používá: Funguje jako čiřidlo při výrobě kvasných nápojů.

Víte, proč máte po pivu neustále plný měchýř? Protože měchýře pijete!

Syřidlo: Nachází se v žaludku telete

Odkud je: Ze žaludků malých telátek.

Kde se používá: Třeba při výrobě sýrů.

Víte, že i když jíte v rámci vegetariánství jenom sýry, i tak se podílíte na zabíjení telat?

Karmín: barvivo z vysušených těl hmyzu

Odkud je: Červené barvivo se získává z těl několika druhů hmyzu, které se povaří a vysuší a pak putuje do oblíbených pochoutek dětí i dospělých.

Kde se používá: Rozmixované brouky najdete třeba v jahodovém pribináčkovi, lentilkách i kuřecích párcích.

V podstatě vše, co je červené obsahuje barvivo z hmyzu.

nechutnosti-1

Cystein: látka z lidských vlasů

Odkud je: Dost je jí v kachním peří a také v lidských vlasech.

Kde se používá: Cyrstein se jako přírodní aminokyseliny dává třeba do pečiva.

Ano, v tom chlebu máte kousky lidských vlasů. 

Xanthan: sajrajt z hnijící zeleniny

Odkud je: Xanthanová guma je bakterie, která se suší, rozemele a pak dál používá v potravinách. V podstatě je to ale látka, která se stará o to, aby vám v lednici po dlouhé době všechna zelenina shnila.

Kde se používá: Najdete jí v jogurtech, salátových dresincích a sýrech.

Mňamka!

Želatina: starý dobrý prasečí tuk a kosti

Odkud je: Vzniká vyvařením samých dobrot – prasečí šlachy, kůže, kosti a další jateční odpad.

Kde se používá: V dortech, zákuscích a jiných sladkostech.

nechutnosti-2

Fosforečnan vápenatý: stará dobrá spálená zvířata

Odkud je a kde se používá: Víte, jak vzniká cukr? Aby se řádně profiltroval, používá se fosforečnan vápenatý. Víte, jak vzniká fosforečnan vápenatý? Tím, že spálíte nějaká zvířata a vezmete z jejich spálených kostí ten prach.

Cukříčék!

Šelak: fekálie, co jsou v bonbónech

Odkud je: Získává se z výkalů červce lakového.

Kde se používá: Jde o tu svítivou tvrdší vrstvu na bonbónech, lentilkách apod.

Kastoreum: výměšky z análu bobra

Odkud je: Jde o výměšek análních pachových žláz, kterými si bobři značkují své teritorium.

Kde se používá: Jelikož tenhle výměšek velmi vzdáleně připomíná vanilku, dává se například do vanilkové zmrzliny nebo sladkostí s příchutí vanilky.

Dáte si příště zase vanilkovou?

nechutnosti-3

TOP

Nejlepší erotické filmy a seriály

Přítelkyni se nelíbí klasické porno? Raději se chce podívat...

Tipy pro vousy – Co dělat pro jejich růst?

Říká se muž bez vousů je jako chleba bez...

Top 10 Odstřelovací pušky

Odsřelovači jsou a vždy byli elitou každé armády. Jejich...

Top 10 Válečné filmy, které stojí za zhlédnutí

Existuje spousta filmů s válečnou tématikou. Některé stojí za...

Vybíráme styly vousů

Také jste názoru, že pořádný chlap by neměl být...

Jak si užít Prahu bez těžkých zavazadel

Praha je město, které vás nutí se zastavit a...

Novinky a trendy v domácí zdravotní péči

Domácí zdravotní péče za poslední roky prošla obrovskou proměnou....

Proč je důležité zvolit správného dodavatele energií?

Energie tvoří nezbytnou součást každodenního života a výběr partnera,...

Protizámrzný ventil jako spolehlivá ochrana topných systémů před mrazem

Zimní období je pro otopné a chladicí systémy vždy...

Air Jordan – tenisky jako symbol stylu

Tenisky už dávno nejsou jen sportovní obuví určenou na...

Mrazem sušené maliny – proč je zařadit do svého jídelníčku?

Maliny sušené mrazem neboli lyofilizované maliny jsou lahodnou a výživnou alternativou k...

Pražské Vysočany: Čtvrť, kde se město potkává s přírodou

Představte si, že ráno vyjdete z domu a za...
spot_img

Related Articles