Inkontinence moči

Share

Častý problém, který potkává muže i ženy, a to v každém věku. Protože se o něm málo mluví, cítí se lidé, které trápí inkontinence moči, velmi nepříjemně. Věřte, že v tom nejste sami – přečtěte si, co můžete  udělat….

Malá statistika do začátku:

  • inkontinence potká alespoň jednou za život 20 % mužů a 40 % žen
  • není to problém starých lidí, často se s ní setkají ženy po porodu
  • inkontinenci moči lze přecházet a lze ji úspěšně řešit!
  • zda vás může potkat únik moči, předem nepoznáte

Roli nehraje dědičnost ani jiný faktor, který by měl se vznikem inkontinence přímou souvislost. Do velké míry jde o technický problém našeho vylučovacího ústrojí. Roli hraje hlavně ochablé svalstvo pánevního dna a svěrače, které mají za úkol zadržet moč až do chvíle, kdy vědomě navštívíme toaletu.

Co může způsobit inkontinenci a co nepodcenit?

Nepřecházejte záněty močových cest a snažte se udržovat ledviny i močový měchýř zdravý. Není dobré prochladnout či zanedbávat hygienu. Bakterie, které způsobují zánět, se vás nebudou chtít pustit a čím déle budou močové cesty osídleny, tím více je ovlivněna jejich správná funkce.

Pořád dostatečně pijte. Tekutiny (nejlépe obyčejná voda) fungují jako sprcha, a případné bakterie z močových cest vyplaví pryč. Naopak v koncentrovaná moč více dráždí a vyvolává nutkání na močení.

Nepodceňujte spodní prádlo: mělo by být výhradně bavlněné, ne těsné, a stále čisté. Umělá tkanina dokáže v intimních partiích vytvořit malý skleník, a ona vlhkost a teplo jsou ideálním prostředím pro množení mikroorganismů.

Zaměřte se na své pánevní dno. Svaly pánevního dna mají s věkem, úrazy, či porodem tendenci ochabovat. Není to zdravé nejen pro močové cesty, ale i reprodukční orgány. Pánevní dno je navíc propojené s držením těla i dýcháním a je nanejvýš výhodné ho posilovat jednoduchými cviky.

Máte pocit, že už inkontinencí trpíte?

Neváhejte navštívit lékaře. Není to problém, za který se musíte stydět a jeho řešení u lékaře je obvykle bezproblémové a bezbolestné! Zde skutečně platí, že se vyplatí na nic nečekat a potíže nepřehlížet.

Muži mají výhodu – existuje pro ně mnoho produktů na prostatu

Inkontinence u mužů je často způsobena hlavně zvětšenou prostatou, která tlačí na močovou trubici. Zhruba od čtyřicítky se doporučuje doplňovat vitamíny, minerály a přírodní složky, které o prostatu pečují a pomáhají ji udržet zdravou. Je důležité vědět, že tyto doplňky stravy jsou vhodné především pro udržení dobrého stavu močových cest, a že již vzniklý problém by měl být řešen lékařem.

ProstaXin je přírodní a účinný

Jedním z doplňků stravy na prostatu je ProstaXin. Ocenit lze hlavně osobní zkušenosti zákazníků, kteří produkt dlouhodobě užívají a kteří se o své recenze podělili přímo na webu www.prostaxin.cz. Oproti výrobkům z lékárny tak předem víte, jak mužům už pomohl. ProstaXin má přírodní složení a je vhodný pro všechny muže.

Read more

Local News