Letní grilování: Marinády

Jakmile se začne prodlužovat den, je déle světlo a večery jsou teplé, všichni začnou vytahovat grily či se těší k táboráku. Léto je zkrátka obdobím nejen koupališť, dovolených, ale také grilování a opékání různých lahůdek. Protože chlapi, jak je známo, jsou masožravci, přinášíme letní speciál GRILOVÁNÍ bifteků, řízků a dalšího výborného masíčka.

Aby maso mělo správnou chuť, je třeba ho přes noc naložit do marinády na grilování. My vám přinášíme několik jednoduchých tipů.

Jednoduché a rychlé

Jsou snadné, rychlé a hodí se na jakékoliv maso. Jejich přípravu hravě zvládnete, dokonce jí můžete pověřit i děti.
1) Sůl, pepř, olej
2) Sůl, sójová omáčka, olej
3) Grilovací koření, olej
4) Koňak a olej

Jogurtová marináda

Hodí se výborně k rybám, zejména těm tučnějším, dále na jehněčí či krůtí maso. Zjemňuje chuť. 

Kelímek bílého jogurtu, 5 lžic olivového oleje, špetka soli a grilovací koření dle chuti. Nejdříve smícháme jogurt a olej, pěkně vyšleháme a poté ochutíme solí a kořením.

Bylinková marináda

Hodí se na všechny druhy bifteků a téměř všechna červená masa.

Svazek bylinek (majoránka, tymián, oregano + jakékoli další vámi oblíbené bylinky), citrón, 6 lžic olivového oleje, 2 stroužky česneku, mletá sladká (či ostrá paprika) .

Omytý citron nakrájíme i s kůrou nadrobno (můžete i rozmixovat) a promícháme s nasekanými bylinkami, olejem, utřeným či na jemno nakrájeným česnekem a paprikou.

Marináda z červeného vína

Nejlépe ke králíkovi, nebo na ryby.

2 dl červeného vína, 4 stroužky česneku, 4 kuličky jalovce, větvička rozmarýnu

Ve víně rozmícháme nasekaný rozmarýn, prolisovaný česnek a podrcený jalovec

Barbecue marináda

Univerzální použití.

2,5 šálku vývaru, sůl, 10 lžic worchesteru, 5 lžic jemného octa – nejlépe vinného, 7 lžic oleje, 1,5 lžičky ostré hořčice, mletá paprika dle chuti, 1,5 lžičky glutasolu, 3 prolisované stroužky česneku, 1 lžička tabasca, 1 lžička chilli (nebo čerstvě umletého pepře) a bobkový list.

Smícháním ingrediencí získáte zhruba 1 l marinády, což vystačí zhruba na 10 porcí masa ke grilování. Do marinády naložíme a při grilování potíráme.

Sladká hořčicová marináda

Oblíbená především na kuřecí křidélka. Je určena k rychlému grilování, při delším opékání se pálí.

60 g meruňkového džemu, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce medu, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžíce hnědého cukru, 1 lžíce oleje vystačí na 1 kg masa.

Pro ještě lepší grilování zjistěte, jak na vepřové?

TOP

Nejlepší erotické filmy a seriály

Přítelkyni se nelíbí klasické porno? Raději se chce podívat...

Tipy pro vousy – Co dělat pro jejich růst?

Říká se muž bez vousů je jako chleba bez...

Top 10 Odstřelovací pušky

Odsřelovači jsou a vždy byli elitou každé armády. Jejich...

Top 10 Válečné filmy, které stojí za zhlédnutí

Existuje spousta filmů s válečnou tématikou. Některé stojí za...

Vybíráme styly vousů

Také jste názoru, že pořádný chlap by neměl být...

Kouzlo světelných dekorací

Neonové nápisy dokážou zaujmout na první pohled. Ať už...

Jak pěstovat bylinky v truhlících: Tipy a triky pro každého zahradníka

Pěstování bylinek v truhlících je skvělým způsobem, jak mít...

Jak efektivně zvládnout psaní diplomové práce? Pomoc na míru je řešení

Psaní diplomové práce je jednou z největších výzev, které...

Nezapomenutelná noc plná luxusní zábavy – Goldfingers Prague

Pokud hledáte místo, které vám nabídne nejen zábavu, ale...

5 způsobů jak vydělávat na internetu

Úvod do Online Vydělávání V současné době se online vydělávání...

Jak chutná pravá italská pizza

Představte si tenké, křupavé těsto, které se lehce ohýbá...

Jak škůdci ohrožují restaurace a kavárny: Prevence a rychlá řešení

Restaurace a kavárny patří mezi nejrizikovější provozy, co se...
spot_img

Related Articles